Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας!!!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο εορτασμός της Παγκόσμιας ημέρας κατά της παχυσαρκίας που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου. Οι μαθητές της Α' και της Γ' τάξης γεύτηκαν ένα απολύτως υγιεινό πρωινό που προετοίμασαν οι δασκάλες τους! Στη συνέχεια επισκέφτηκε το σχολείο μας η διαιτολόγος - διατροφολόγος κα Τσαμπίκα Κοντόγιαννου και μίλησε στους μαθητές για την αξία και τα οφέλη μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.

Η παχυσαρκία έχει αναγνωρισθεί παγκοσμίως ως μία από τις πιο επικίνδυνες και σοβαρές ασθένειες του 21ου αιώνα, η οποία έχει πλέον αποκτήσει διαστάσεις επιδημίας, καθώς ένας στους δύο Ευρωπαίους είναι υπέρβαρος, ενώ σχεδόν ένας στους τρεις είναι παχύσαρκος.
Η παχυσαρκία αποτελεί αναμφισβήτητα την πιο σημαντική διατροφική πάθηση στις ανεπτυγμένες χώρες και μπορεί να επηρεάσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής των πασχόντων, καθώς είναι πλέον επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι σχετίζεται στενά με μια σειρά από σοβαρά προβλήματα υγείας, που μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και στο θάνατο.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο από το 1948 ο Π.Ο.Υ. έχει κατατάξει την παχυσαρκία σαν νόσο και έχει καθορίσει την 24η Οκτωβρίου, ως την Παγκόσμια Ημέρα κατά της παχυσαρκίας.

































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου